Nieuws

Do 6 december 2018

Peter Bruyn is vrijdag 7 december te gast bij het Luistercafé Noordkade in Veghel dat deze maand over Lou Reed gaat. De band The Blue Mask speelt songs van Reed. De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur in zaal De Apotheek op de CHV Noordkade. De entree is gratis.

18-Web-LC-LReed


Di 3 april 2018
Vanaf deze maand is de film Nico, 1988 in de bioscopen te zien, een docudrama over de laatste jaren van de legendarische Velvet Underground zangeres. Voordat de film in de filmtheaters komt vindt in Paradiso op maandag 16 april de voorpremiere plaats die wordt omlijst door de band The Tambles die met Carol van Dyk als gastzangeres die een aantal songs van The Velvet Underground brengen. Peter Bruyn opent de avond met een korte inleiding. Aanvang 20:30 uur.
Kijk hier voor de website van Paradiso en hier voor een trailer van de film.


Z0 31 dec 2017
Volle bak, afgelopen zaterdagmiddag in Athenaeum Haarlem, bij het praatje van Peter Bruyn ter gelegenheid van 50 jaar The Velvet Underground & Nico.


Vr 29 dec 2017
Athenaeum Haarlem maakte ter ondersteuning van het praatje van Peter Bruyn op zaterdagmiddag 20 december weer een prachtige etalage.


Di 19 dec 2017
Het ‘Velvet Underground & Nico’-jubileumjaar nadert z’n einde. Om dat gepast af te sluiten geeft Peter Bruyn op zaterdagmiddag 30 dec aanstaande bij boekhandel Athenaeum in Haarlem een reprise van de inleiding die hij de afgelopen maanden hield bij de ’50 Velvet Underground & Nico Live’-tournee met The Tambles, Maurits Westerik, Henk Koorn, Carol van Dyk en Jerry Hormone. Ditmaal zonder live-muziek, maar met foto’s en clips. Inloop vanaf 16:00 uur, de voordracht begint om 16:30 uur stipt en na afloop blijft de Athenaeumbar nog even open, zodat er volop nagepraat kan worden over deze ‘moeder aller rockalbums. Zie voor alle details de Athenaeum agenda.

Zie hier de aankondiging in Haarlems Dagblad.


Wo 1 november 2017
Peter Bruyn heeft inmiddels vier keer opgetreden als voorprogramma bij de Velvet Underground & Nico 50 jaar tour en de reacties zijn geweldig. Hier enkele foto’s uit Gebouw T in Bergen op Zoom. (Zie hieronder voor de nog resterende tourneedata)


Wo 13 september 2017
Een handvol vooraanstaande Nederlandse popmuzikanten gaat dit najaar in tien Nederlandse rockclubs het album The Velvet Underground & Nico integraal uitvoeren. Bij de meeste van deze concerten verzorgt Peter Bruyn het voorprogramma met een korte inleiding over de plaat. De groep die het album gaat spelen bestaat uit Carol van Dyk van Bettie Serveert, Hallo Venray frontman Henk Koorn, Bewilder zanger Maurits Westerik, Jerry Hormone en de groep The Tambles. Bij de concerten waar hij het voorprogramma verzorgt vertelt Peter Bruyn over de achtergronden van de plaat. Met veel bijzondere clipjes, foto’s, muziekfragmenten die nog veel extremer zijn dan op de plaat en andere wetenswaardigheden.
Tournee: do 5 okt Zwolle (Hedon) met voorprogramma Peter Bruyn; za 7 okt Eindhoven (Effenaar) met voorprogramma Peter Bruyn; do 12 okt Hengelo (Metropool); za 14 okt Alkmaar (Victorie) met voorprogramma Peter Bruyn; do 19 okt Deventer (Burgerweeshuis); vr 27 okt Bergen op Zoom (Gebouw-T) met voorprogramma Peter Bruyn; za 4 november Amersfoort (Fluor) met voorprogramma Peter Bruyn; za 11 nov Den Haag (PAARD) met voorprogramma Peter Bruyn; vr 17 november Amstelveen (P60); vr 24 november Maastricht (Muziekgieterij) met voorprogramma Peter Bruyn;


Di 22 augustus 2017
Het toonaangevende Amerikaanse muziek-webzine Pitchfork publiceerde deze week een Top 200 van de belangrijkste albums van de jaren zestig. Op de eerste plaats staat The Velvet Underground & Nico, vóór The Beach Boys’ Pet Sounds op twee, Coltranes A Love Supreme op drie en het witte dubbelalbum van The Beatles op plek vier. Bekijk hier de hele lijst.


Zo 9 juli 2017
Dat was een leuke presentatie van de tweede druk van De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico zaterdagmiddag in The Irrational Librarary in Haarlem. De foto’s zijn van Jan Willem Reitsma. Op de linker foto de auteur en zijn uitgever. Op de rchter foto enkele deelnemers aan de Black Angel Death Question Quiz die worden toegesproken door The Irrational Library’s eigen Joshua Baumgarten.


Ma 3 juli 2017
De tweede druk van De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico is van de persen gerold en daar hoort een presentatie bij. Zaterdag 8 juli gaat dat gebeuren bij de Irrational Library in Haarlem (Doelstraat 31) met de éénmalige Black Angel Death Question Quiz, waarbij exemplaren van het boek te winnen zijn – en voor wie niet wint zijn er bananen, bier en fijne muziek. Het begint om 15:00 uur. Mis het niet!


Zo 2 juli 2017
Kijk, daar is-ie dan. De tweede druk!


Za 1 juli 2017
Een door alle leden van The Velvet Underground gesigneerde exemplaar van het album The Velvet Underground & Nico maakt deel uit van de grote expositie The Prints of Andy Warhol and other PopArtists die vanaf zondag 2 juli tot eind september te zien is in de Amsterdamse Beurs van Berlage. De LP is eigendom van Peter Bruyn, wiens boek De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico ook te koop zal zijn in de museumwinkel.

Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling.


di 20 juni 2017
Op 30 juni aanstaande verschijnen er alsnog twee jubileumedities van het album The Velvet Underground & Nico dat ruim vijftig jaar geleden voor het eerst werd uitgebracht. Het gaat om een heruitgave van de originele LP in de original hoes. Dat wil zeggen inclusief de ‘afpelbare’ Warholbanaan en met de later verwijderde foto van Eric Emerson op de achterzijde. Van de heruitgave zijn twee versies beschikbaar. Eentje op roze vinyl in een beperkte oplage van 1000 stuks en een op zwart vinyl. De LP in klaphoes gaat vergezeld van een en boekje op LP-formaat met onbekende oude foto’s van de groep en nieuwe artikelen over het album van John Cale en Richie Unterberger. Kijk voor meer informatie over deze jubuleumeditie hier.


wo 24 mei 2017
Op zondag 4 juni aanstaande, Eerste Pinksterdag, vertelt Peter Bruyn over het album The Velvet Underground & Nico en zijn boek De plaat die rock volwassen maakte tijdens het Vurige Tongen Festival in Ruigoord. Aanvang 19:45 uur in De Salon en de toegang is gratis!


do 4 mei 2017
Een live-opname van ‘I’ll be your Mirror‘ door Hunter Complex en Merinde Verbeek tijdens de boekpresentatie op 12 maart. Als een zeldzame bootleg van The Velvets. Luister hier.


Ma 17 april 2017
Tijdens Record Store Day, zaterdag 22 april aanstaande, vertelt Peter Buyn tussen 17:00 en 18:00 uur bij platenwinkel North End iets over zijn boek De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico. Verder op het North End programma ondermeer The Veils, Blaudzun en Mantra. Het complete Record Store Day programma van North End bekijk je hier.


Wo 12 april 2017
Het boek De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico krijg je nu cadeau als je een halfjaarabonnement op het muziekblad OOR neemt. Lees alle details hier.


zo 9 april 2017
Zimihc speelde op de Mega Platenbeurs in Utrecht bij de presentatie van De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico hun bewerkingen van Waiting for the Man en Femme Fatale.


vr 7 april 2017
An Evening with The Velvet Underground & Nico op donderdag 20 april in de Brusselse Ancienne Belgique is inmiddels uitverkocht!


do 6 april 2017
Donderdag 20 april is Peter Bruyn te gast bij An Evening with The Velvet Underground & Nico; Avondvullend programma naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het VU-debuut in de Brusselse Ancienne Belgique. De website van AB meldt: ‘Oh, neen! Alweer een boek over The Velvet Underground? Ja! En wat voor een! Is alles al niet gezegd over dit legendarische debuut? Neen! Integendeel!’


do 6 april 2017
Komend weekeinde, zaterdag 8 en zondag 9 april, verkoopt en signeert Peter Bruyn zijn boek De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico op de Mega Platenbeurs in de Utrechtse Jaarbeurshallen. Hij is te vinden in de stad van Lust for Life Magazine. Zondagmiddag 9 april om 15:00u is er ook een boekpresentatie op het podium met livemuziek van Zimihc.


Vr 31 maart 2017
Een mooie boekpresentatie in Concerto. Foto’s Helma Vinke.


do 23 mrt 2017
In het kader van de Boekenweek heeft Concerto Amsterdam een etalage ingericht rond De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico


Di 21 mrt 2017
Vrijdag 31 maart 2017 om 17:00 uur presenteert Peter Bruyn zijn boek De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico bij Concerto in Amsterdam. Jaap Boots & De Fluwelen Ondergrond en Those Foreign Kids komen een paar Velvet Underground nummers spelen. Zie ook het Facebook event.


Ma 20 maart 2017
The New York Times publiceerde afgelopen week een serie niet eerder geziene foto’s die Larry C. Morris april 1966 maakte van de Exploding Plastic Inevitable shows in The Dom. Bekijk ze hier.


Do 16 mrt 2017
De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico heeft nu ook een eigen ‘boektrailer’. Bekijk hem hier:


Do 16 mrt 2017
Peter Bruyn is woensdag 22 mrt 2017 te gast bij het Debatcafe van De Pletterij in Haarlem om te praten over zijn boek De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico. Het boek is bij die gelegenheid ook te koop.


Wo 15 mrt 2017
De etalage die Athenaeum Nieuwsscentrum in Amsterdam inrichtte voor De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico


Di 14 mrt 2017
Bekijk hier de foto’s die Oscar Smit van de boekpresentatie van afgelopen zondag maakte. Het was volle bak in de kleine zaal van het Haarlemse Patronaat.Ma 13 mrt 2017

Een selectie uit de foto’s die Helma Vinke maakte van de boekpresentatie:


Do 9 mrt 2017
Bij Classic Album Sundays Amsterdam staat zondag 19 maart The Velvet Underground & Nico centraal. Vanaf 15:00u wordt in club DOKA in het Volkshotel (Wibautstraat 150) het complete album gespeeld over een super hifi-installatie. Daaraan voorafgaand, om 14:30 uur, praat Femke Dekker met muziekjournalist Peter Bruyn over het album en over diens boek De plaat die rock volwassen maakte. Ziet hier het Facebook event. Het boek is deze middag ook te koop.


Wo 8 mrt 2017
Athenaeum Boekwinkel in Haarlem heeft een speciale etalage ingericht voor De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico


Di 7 mrt 2017
Vannacht tussen middernacht en 02:00u besteedt Vpro’s Nooit meer slapen aandacht aan 50 jaar The Velvet Underground & Nico en het boek De plaat die rock volwassen maakte Hier beluister je het hele programma terug.


Zo 5 mrt 2017
Op zondag 12 maart 2017 wordt het boek De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico gepresenteerd in het Patronaat in Haarlem.

Peter Bruyn vertelt over de groep en hoe het legendarische album tot stand kwam en Nederlandse popmuzikanten voeren het album in z’n geheel uit.

Daarbij ondermeer The Avonden, Deutsche Ashram, Those Foreign Kids, Zimihc, ET Explore Me, Hunter Complex’ Floris Bates en Severin Bells.

Zie hier voor tickets.

Facebook-event hier.


Zo 5 mrt 2017
Woensdag 8 maart 2017 was Peter Bruyn te gast bij de Vlaamse omroep, VRT Radio 1, die tussen 20 en 21 uur een uitzending wijdt aan het jubileum van The Velvet Underground & Nico. Hier beluister je het programma terug.


Za 4 mrt 2017
Maandag 6 maart 2017 om 16:00uur is Peter Bruyn te gast in het programma Literat-uur bij Radio Amsterdam FM om te praten over zijn boek en het jubileum van The Velvet Underground & Nico. Hier beluister je het hele programma terug.


vr 3 mrt 2017
Als aanvulling op het boek is in het muziekblad Lust for Life Magazine #069 (maart 2017) het verhaal ‘De laatste sporen van het New York van The Velvet Underground’ gepubliceerd, waarin Peter Bruyn op zoek gaat naar de plekken die een rol spelen in de begindagen van de groep.

Advertentie