In de pers

za 23 dec 2017
In Haarlems Dagblad vandaag een aankondiging van de presentatie van Peter Bruyn zo 30 dec a.s. bij Athenaeum Haarlem over De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico. Zie ook hier.


Ma 25 sept 2017
Bas Wilberink interviewde Peter Bruyn voor De Swollenaer over De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico. in verband met de ’50 jaar Velvet Underground & Nico Tour die op do 5 okt Hedon in Zwolle aandoet. Zie ook hier.


Wo 5 juli 2017
Arjan van Sorge recenseert De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico voor Gonzo (circus) #140 (juli/aug 2017): “Een allesomvattend boek over The Velvet Underground & Nico”


Ma 3 juli 2017
Haarlems Dagblad vermeldt het verschijnen van de tweede druk van De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico. Lees het bericht hier.


Za 2 juni 2017
Rene van Kaam recenseert De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico voor Het Platenblad #228: “een heerlijk boek voor iedere muziekliefhebber die graag wat dieper graaft.”


di 16 mei 2017
Martin de Jong recenseert De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico voor NBD Biblion: “een niet te missen uitgave; vanwege de zijsporen die worden ingeslagen ook zeer de moeite waard voor wie geïnteresseerd is in de alternatieve kunstscene.”


do 20 april 2017
André Oyen schrijft over De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico voor Ansiel.Cinebelblog: ‘In De plaat die rock volwassen maakte wordt een belangrijk stuk muziekgeschiedenis op een heel professionele én passionele manier uit de doeken gedaan.’


vr 7 april 2017
Sietse Meijer recenseert De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico voor NRC-Handelsblad: Kunst en pop kwamen samen in The Velvet Underground.


za 1 apr 2017
Wouter Bessels schrijft in zijn rubriek Plaat voor je Kop op Emmen.nu over The Velvet Underground & Nico en over het boek De plaat de de rock volwassen maakte. “voor wie het ware verhaal achter dit monument in de popmuziek in geuren en kleuren wil weten.”


za 1 apr 2017
Gijsbert Kamer recenseert De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico voor de Volkskrant:Analyse van de Bananenplaat. “weinig auteurs gingen zo diep in op het ontstaan van de ‘bananenplaat’ als Bruyn” Lees de recensie hier.


vr 31 mrt 2017
Jacob Haagsma recenseert De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico voor Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. “Bruyn maakt het belang van The Velvet Underground & Nico wel heel aannemelijk”. Lees de recensie hier op Blendle. (Kost 0,09 euro)


do 30 mrt 2017
Ook UITkrant Haarlem schrijft over De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico.


Wo 29 mrt 2016
In Lust for Life Magazine (#069, april 2017) recenseert Martin Cuppens: ‘het definitieve, complete en lekker weglezende boek over The Velvet Underground & Nico’


Zo 26 mrt 2017
Renate Methöfer schrijft over De plaat die rock volwassen maakte. The Velvet Underground & Nico voor Leestafel.


Zo 26 mrt 2016
Op de website Alles over boeken en schrijvers beoordeelt Theo Jordaan De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico met **** (uitstekend)


Za 25 mrt 2017
En ook een mooie recensie van Patrick Bruneel op Luminous Dash! “Het interessante aan dit boek is dat Bruyn op zoek gaat naar waarheden en er bronnen aan vast koppelt.”


Do 16 mrt 2017
In OOR#03 (maart 2017) schreef Tom Engelshoven onder de titel Verboden Vrucht; 50 Jaar The Velvet Underground & Nico een verhaal van acht pagina’s over het album en het boek De plaat die rock volwassen maakte. Lees het verhaal hier via Blendle. (kost wel 99 eurocent)


Do 16 mrt 2017
PlatoMania geeft De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico een 8.0


Di 14 mrt 2017
Paul Lips op Haarlems Dagblad online – en di 14 mrt in het papieren Haarlems Dagblad: Boekpresentatie en concert 50 jaar ’The Velvet Underground & Nico’ kent bijzondere momenten (Wel even gratis inloggen)


Za 11 mrt 2017
Het Platenblad #226 heeft een voorpublicatie van een hoofdstuk uit De plaat die rock volwassen maakte.


Za 11 mrt 2017
Paul Lips op Spaarnestroom: Auteur Peter Bruyn over ‘de plaat die rock volwassen maakte’


Za 11 mrt 2017
Richard Stekelenburg in de HMC-Dagbladen: Vijftig jaar Velvet Underground & Nico. Over het album het het boek De plaat die rock volwassen maakte. Twee hele pagina’s in Haarlems Dagblad, Leids Dagblad, Noordhollands Dagblad en Gooi & Eemlander. En hier ook digitaal te lezen. (wel even gratis inloggen)


Za 11 mrt 2017
Thomas Peters in de Vlaamse krant De Tijd: Ode aan de bananencover. Over vijftig jaar The Velvet Underground & Nico en het boek De plaat die rock volwassen maakte. Lees het artikel via Blendle (kost wel een paar dubbeltjes)


Do 9 mrt 2017
Jan Vollaard op NRC.nl: De plaat met de banaan is vijftig; ‘Peel slowly and see’ Ook in de papieren NRC en in NRC-Next
(click afbeelding om te lezen)


Do 9 mrt 2017
Bij de Belgische radiozender VRT1 vertelde Peter Bruyn woensdagavond in het programma Wonderland anderhalf uur lang achtereen over The Velvet Underground & Nico, uiteraard met veel muziek tussendoor. Beluister hier de hele uitzending.


Wo 8 mrt 2017
Dirk Steenhaut deze week in Knack Focus: Licht in de Ondergrond (Boekbespreking). Lees het hier.


Wo 8 mrt 2017
Afgelopen nacht besteedde Vpro’s Nooit meer Slapen aandacht aan 50 jaar Velvet Underground & Nico en het boek De plaat die rock volwassen maakte. Luister het hier terug.


Ma 6 mrt 2017
Vandaag was Peter Bruyn te gast in het programma Literat-uur bij Radio Amsterdam FM om te praten over zijn boek en het jubileum van The Velvet Underground & Nico. Hier beluister je het hele programma terug. (Click op ‘tweede uur’)


Di 28 feb 2017
Muziekmagazine Heaven kondigt het boek aan:
Boek over The Velvet Underground & Nico

Advertentie